Om u in de toekomst nog beter van dienst te zijn!

Binnenkort nemen we bij Uniport een nieuw Terminal Operating System (TOS) in gebruik. Met deze software kunnen we voor u onze processen, planning en administratie nog verder optimaliseren. Het nieuwe TOS gaat live in het weekend van 27 en 28 oktober 2018. Wat betekent dit voor u?

Geen operationele werkzaamheden in het weekeind van 27 en 28 oktober 2018

In het weekeind van 27 en 28 oktober moeten we onze operationele werkzaamheden tijdelijk stilleggen. Dit geeft ons de gelegenheid om ons nieuwe TOS live te zetten, de systeemkoppelingen met onze klanten, met de Douane en Portbase tot stand te brengen en alle processen uitvoerig te testen.

Wat dit voor u betekent, leest u in deze brief.

Voor 27 oktober uw EDI-verbinding opnieuw inrichten!

In het weekeind van 27 en 28 oktober, schakelt Uniport over op een nieuw Terminal Operating System (TOS). Dit betekent dat wij onze bestaande EDI-verbinding met u opnieuw zullen moeten inrichten. Onze nieuwe bedrijfsregels en berichtspecificaties zijn inmiddels beschikbaar. Deze gaan automatisch in zodra wij overgeschakeld zijn op ons nieuwe TOS. Lees de complete berichtgeving in deze brief.

Wat hebben we van u nodig?

  1. Download hier onze nieuwe bedrijfsregels.
  2. Heeft u vragen of suggesties naar aanleiding van deze bedrijfsregels? Of bent u niet akkoord? Geef dit dan zo snel mogelijk door via tosedi@uniport.nl.
  3. Mail ons de naam, het telefoonnummer en het e-mailadres van uw centrale aanspreekpunt binnen uw IT-afdeling. Geef dit voor 1 oktober 2018 aan ons door via tosedi@uniport.nl. Dit stelt ons in staat om uw organisatie onze EDI-testberichten aan te leveren en om verdere informatie naar de juiste contactpersoon te sturen.
  4. Download hier de specificaties van de standaard COARRI- en CODECO-berichten die wij na live gaan vanuit ons nieuwe TOS naar uw organisatie zullen verzenden. Deze berichten verschillen van de huidige Uniport EDI-berichtgeving. Wij verzoeken u daarom deze voor het weekeind van 27 en 28 oktober uitvoerig te testen!

Wat verandert er voor u per 29 oktober 2018

Centraal voormelden via Portbase
Vanaf maandag 29 oktober 2018 om 7:00 kunt u uw lading, bezoek en douanedocumentatie alleen voormelden via het Port Community System van Portbase. Dit geldt zowel voor import- als exportlading, voor truck en binnenvaartschip. Uniport maakt hiervoor gebruik van onderstaande Portbase-services:

Melding Import Documentatie
Melding Export Documentatie
Melding Container Achterland - Road
Road Planning EDI
Barge Planning
Inspectieportaal
Afmelding NCTS Export Containers

Elk bezoek kunt u zo optimaal plannen en u bent sneller klaar op onze terminal.

Specifieke informatie voor wegvervoerders vindt u hier, in onze flyer en op www.portbase.com.

Nieuw klantportaal
Voorafgaand aan de ingebruikname van ons nieuwe Terminal Operating System (TOS) introduceren we op 22 oktober 2018 een nieuw klantportaal. In deze brief leest u uit wat deze nieuwe klantomgeving u biedt. U bereikt het nieuwe Uniport klantportaal via https://webportal.uniport.nl.

Eerst toegang regelen
Voordat we van start gaan, moeten wij uw organisatie eerst toegang verlenen. Hier hebben we uw hulp voor nodig. Mailt u ons daarom voor 19 oktober 2018 de naam, het e-mailadres en het telefoonnummer van uw twee hoofdgebruikers via webportal@uniport.nl? Na ontvangst neemt onze IT-afdeling direct contact met hen op. Deze hoofdgebruikers beheren uiteindelijk de toegang en toegangsrechten van al uw gebruikers.

Terminal rapportages beschikbaar
Vanuit ons nieuwe TOS kunnen wij ook u diverse rapportages sturen. Lees hier welke rapportages wij voor u beschikbaar hebben. Geeft u ons voor 17 oktober 2018 door wie van uw collega’s welke rapportage wil ontvangen? Dit kan via webportal@uniport.nl.

Verbeterde OCR-portalen
In augustus 2018 zijn de OCR-portalen vervangen als één van de eerste stappen naar de nieuwe TOS. Met deze verbeterde beelden kunnen we het proces verder optimaliseren.

Waar werken we aan?
Met het nieuwe TOS introduceren we ook een nieuw balieproces voor vrachtwagenchauffeurs, een nieuw gate control systeem, een nieuw EDI-portal en een nieuw facturatie systeem. Ook optimaliseren we onze self-service pedestals. Meer informatie volgt.

Meer weten over ons nieuwe TOS?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Voor operationele vragen
Dhr. Wolfert Jumelet
e-mail wolfert.jumelet@uniport.nl
mobiel +31 (0)6 20957450
Dhr. Ron van Drunen
e-mail ron.vandrunen@uniport.nl
mobiel +31 (0)6 29098015
Voor commerciële vragen
Dhr. Olle Antheunis
e-mail olle.antheunis@uniport.nl
mobiel +31 (0)6 23022179
Voor technische vragen
Dhr. Cees van Pelt
e-mail c.vpelt@rstbv.nl
mobiel +31 (0)6 53850256
Voor IT vragen
Dhr. Maarten de Vries
e-mail m.dvries@rstbv.nl
mobiel +31 (0)6 13503766