Uniport is een efficiënt en uiterst flexibel opererende terminal operator, waar zowel short sea als deep sea schepen worden behandeld. Bij deze op en top Rotterdamse onderneming staat oprechte betrokkenheid van haar medewerkers hoog in het vaandel. De container terminal heeft sterk ontwikkelde multimodale achterlandverbindingen via directe aansluitingen aan het wegennet en binnenwateren. Als gevestigde naam binnen het Rotterdamse havengebied kenmerkt Uniport zich door een constructieve combinatie van hardwerkende havenhanden en een gunstige geografische ligging in de stad van Rotterdam (Waalhaven).

Geschiedenis

Vanaf het begin in 1971 is Uniport meegegroeid met de mondiale containerisatie

Uniport kent een historie die terugvoert naar het oprichtingsjaar 1971. De terminal was destijds gevestigd nabij de Schiehaven en gespecialiseerd in de overslag van allerhande stukgoed. Vanaf begin jaren 70 groeide Uniport mee met de mondiale containerisatie die ook in de Rotterdamse haven plaatsvond.

Door deze expansie en verschillende overnames verhuisde de organisatie in 1996 naar de huidige locatie aan de Waalhaven. Hier groeide Uniport uit tot een veelzijdige terminal voor short sea en deep sea. Jaarlijks verwerkt de terminal meer dan 700.000 TEU. Uniport is onderdeel van C. Steinweg Handelsveem B.V..

DE MEDEWERKERS

De mensen bij Uniport zijn trots op en betrokken en hebben de kans het verschil te maken.

Eens bij Uniport, altijd bij Uniport. Dit credo geldt voor vele van de ruim 260 medewerkers van de terminal. De mensen bij Uniport zijn trots op en betrokken bij het bedrijf en hebben binnen de platte en informele organisatie de kans het verschil te maken.

Dit maakt dat Uniport-medewerkers net dat stapje extra zetten. Het resultaat: een pragmatische logistieke serviceverlener die voor de afhandeling van zeeschepen, binnenvaart en wegtransport uitblinkt in flexibiliteit.